Спортни GPS часовници на GARMIN

   Дали става въпрос за високо спортно майсторство или просто поддържане на тонус, правилното дозиране на натоварването и анализът на резултатите е от изключително значение за постигане на високи резултати. В целият свят професионалните спортисти се доверяват на GARMIN за качественото провеждане на тренировъчния процес.

Какво получавате, когато избирате спортните GPS часовници на GARMIN?

 • Можете поставите на китката си и да локализира координатите Ви до 30 секунди след включването си, а след това актуализира координатите Ви всяка секунда.
 • Записвате следата на движението Ви и винаги може да се върнете обратно по нея, ако се загубите.
 • Следите постоянно скоростта и посоката на движение.
 • Следите постоянно Вашият пулс с моделите, оборудвани с пулсомер.
 • Отчитате изминато разстояние по време на тренировката.
 • Имате информация за тренировъчния ефект от натоварването на база Вашият личен профил.
 • Може да записвате Ваши точки и да се връщате към тях след дни, седмици, години, без да се налага да помните къде точно сте били.
 • Може да създадете маршрут за обучение, тренировка и след това да проверите дали спортистът е преминал по него.
 • Ако изпаднете в затруднение, може да продиктувате координатите си на друг човек и да очаквате помощ без да се налага да обяснявате описателно къде точно се намирате.
 • Можете да анализирате подробно всеки етап от тренировката чрез безплатния софтуер Garmin Taining Center и Garmin Connect.
 • Можете да планирате поетапно тренировката на спортиста и GPS часовника да следи за правилното изпълнение на задачите.

   Типичната комплектовка на спортните часовници включва зарядно устройство, кабел за зареждане, пулсомер и безжичен USB stick за връзка с персонален компютър.

Зарядно устройство – с адаптер за 220V или чрез USB кабела на компютъра, Вие зареждате вградената батерия на часовника. В зависимост от модела и използваните функции, GPS часовниците могат да осигурят непрекъсната работа до 8 или до 20 часа в режим на активно бягане.

Пулсомер – с тегло от 46 gr и удобна лента за тялото, пулсомерите на GARMIN осигуряват максимален комфорт по време на тренировка, като в същото време са надеждно защитени от вода. Захранването е чрез обикновена батерия CR2032, която има дълъг живот и се намира лесно в търговските вериги.

Безжичен USB stick – връзката с PC става чрез безжична технология ANT+, съвместима и с Mac® компютри. Данните могат да се прехвърлят автоматично между часовниците и софтуера без да е необходима намеса на трениращия.

Към различните модели GPS часовници на GARMIN, освен пулсомери, могат да се свържат безжично множество сензори като сензор за скорост/каданс, система за енергийна метричност  GARMIN Vector и други.

Защо да изберете GARMIN когато тренирате?

Част от уникалните характеристики на нашите спортни GPS часовници са следните:

Компактност – размерите на часовника оказват влияние както на функционалността, така и на приложението и функциите. Например Forerunner 310XT/305/205, оборудвани с голям дисплей, имат възможност за графично показване на изминатия път, следване на зададена траектория, визуализация на записаните точки, графично изобразяване на текущата точност и много други. Флагмана Forerunner 610, оборудван с touch screen, има размерите на обикновен часовник, а теглото му е само 75 gr.

Водо и прахо устойчивост – Високата степен на защита от прах и вода е от огромно значение при уредите на GARMIN, предназначени за спорт и туризъм. Всички GPS часовници отговарят на стандарта IPX67, който гарантира безпроблемна работа на устройството на дълбочина до 1 m под водата в продължение на 30 min. По този начин работата в силно запрашена среда, дъжд, вибрации и екстремни температури не представлява заплаха за целостта и функционалността на GPS часовниците и туристическите приемници на GARMIN. Заедно с това, някои от моделите са предназначени специално за плувни спортове и имат водоустойчивост 50 м. Това са моделите Forerunner 310XT и Forerunner 910XT, които са много подходящи за плувци и се ползват при тяхната подготовка на много места по света.

Монтиране – поставянето на GPS часовника от китката на съзтезателя върху кормилото на велосипеда става за секунди и е много удобно, особено при спортове като триатлон. Лесното преминаване между спортовете или простото ползване на GPS часовника на колелото като trip компютър се осигурява от специално проектираните стойки, които могат да се закупят към всеки модел като допълнителен аксесоар.

Лекота при употреба – Спортните GPS часовници на GARMIN имат много интуитивно меню и не се изискват специални познания, за да работи човек с тях.

 Разнообразие на оптимална цена – при GARMIN ще намерите голямо разнообразие на модели, като всеки клиент може да открие на отлична цена своят GPS часовник според функциите, които са необходими.

 Широко приложение – спортните уреди на GARMIN имат приложение при професионалните спортове като леката атлетика, гребните спортове, плуването, биатлона и много други или във фитнеса при спортуване за цялостен тонус и здраве. GARMIN GPS часовниците осигуряват едно по-високо ниво на тренировка, което е предпоставка за по-добри спортни резултати.

 Качество – всички материали, ползвани при производството на продуктите GARMIN отговарят на световните изисквания за качество. Притежавайки GARMIN, вие притежавате част от върховите постижения в областта на високите технологии.

 

Софтуер за анализ на данните и планиране на тренировъчния процес.

   Професионалните спортисти и любителите на тренировки имат на разположение безплатен софтуер за анализ на данните и прецизно дозиране на натоварването.

Garmin Training Center– без нужда от Интернет връзка, в offline режим, тук можете да проследите пълната история на Вашата тренировка до най-малките детайли. Записани са датата и точния час, дължината на всяка обиколка, средното темпо и средната скорост, среден и максимален пулс, сумарно изкачване и слизане, анализ на всяка пулсова зона и много други.

Garmin Training Center

Можете да определите точното местоположение върху карта с данни или сателитна снимка, надморската височина и пулсът на спортиста на това място. Освен по дистанция, данните могат да се разглеждат и по време, което е полезно при използване на часовниците в закрити зали без GPS функцията.

Планиране на тренировката може да стане по разстояние, време, пулсови зони, зададено темпо, скорост на движение и много други. Задачите се създават в определена последователност, която спортистите спазват, водени от GPS часовниците на GARMIN директно на терена или в тренировъчната зала.

Garmin Connect – световна online общност за споделяне и анализиране на данни от тренировки. Тук можете да видите тренировките си на карта, както и да проучите тренировки на други потребители. Garmin Connect е съвместим с Mac® и PC.

Garmin Connect

   Данните могат да бъдат публични, където други спортисти имат възможност да сравняват своите постижения с Вашите резултати. Ако желаете само Вие да разполагате с данните, тогава те могат да бъдат надеждно защитени като лична информация.
Софтуерът за работа с GPS часовниците на GARMIN позволява експорт на резултатите към външни програми като Google Earth, MapSource и други. Както за Garmin Connect, така и за Garmin Training Center, всеки потребител има свой профил с персонална информация за възрастта, теглото, височината, степента на тренираност и т.н. Софтуерът може да се използва от много потребители, като преминаването между профилите става много лесно и не може да се получи смесване на данните.

   Използването на спортните GPS часовници на GARMIN при подготовката на спортисти е гаранция за успех в бъдещите състезания. Мотивацията, която дават тези уреди, повишава желанието ни за тренировка повече от всякога, като в същото време съвсем обективно се оценява нашата степен на подготвеност за бъдещите спортни битки.

 

Автор: ГЕОТРЕЙД-ИВАНОВ ООД

Един коментар по Спортни GPS часовници на GARMIN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *